Thursday, August 27, 2009

::Polis trafik Gilo::

Alkisahnyeee pagi ini, setelah terlajak tdo dan merempit ke Petronas kat area Subang airport tu. Kitaorg baru jek kuar kat Petronas tu , lepas je simpang nak masuk Ara Damansara tgk2 ade polis trafik, time tu pulak dua2 tak pakai seat-belt (me and dib)...so agak kalut gak r menarik tali pinggangnyer..dan2 la time tu gak nak tersangkut la,stuck la..amenda laaa(cehhh...)...dalam sibuk menarik tu alih2 tgk ade la polis trafik ni ngan muke yang bengisssnyee point kiteorg suh benti tepi( relak r pakcik ooi, cam kitaorg nak merempit aka lari....muke cam dah spuluh hari x makan...duhhh.)...Bukak pintu pakcik len lak dtg, die cuma cakap x pakai tali pinggang....soo ok..watever..malas nak bertekak,dah mmg salah,, yg x bole blahnyee nak tunggu die tulis saman pun berejam..aduuuhh,pakcik oiii, tulis je la cepat...kitaorg da lambat nih.....pastu die pun hulur ar 'Surat Cinta'  tu, cakap bayar cepat ek,,bole dapat diskaun 40 hinggit..kalo lambat kena 80 hinggit..pastu x menda tah die bebel dah x amik port dah..lantak ko r nak cakap per, aku dah lambat..So ari ni pointnye Gue sangat suweyyy....huuuuuuuuuuuuu

Wednesday, August 26, 2009

::Makan Vs. Tidoq::

Berikut adalah perbualan aka sms di antara T-rex ku and me(who else kan....=P)

Qila: Sayang, esok u nak bangun sahur kul bape? ..*icon sengih dan kiss banyak2*

T-rex: Tengok la, cam malas nak bangun, makan dulu kot sebelum tido...

Qila: Tapi yang x lapo ke nanti? U nak makan kul bape tu?

T-rex: Lapar kot tapi malas ar nak bgn yang....*icon sedey*

Qila: Xper la yang, biar i kejut u je esok..U nak bangun kul bape yang ? ( kunun2 nak jadik awek yang baik ati la..=P)

T-rex: U nak kejut i ????

Qila: Yer la, nape?? X caye?? (ala2 iklan Cimb..=P)

T-rex: *Icon gelak banyak2*

Qila: Naperr??

T-rex: Ha3x...U biar btol yang..bukan u ni kaki tido kee, sindri pun belum tentu lagi bangun ade hati nak kejut org...*icon sengih*

Qila: Cissss..!!! ( dalam hati..) Per,igt I x leh bangun pagi ke?? ( masih mahu menegakkan benang yang suda basah lenjun)

T-rex: Yang, I kenal sangat la u ni, daripada makan dan tdo, u lagi prefer tdo kan. U sanggup berlapar asalkan u dapat tido cukup...*icon sengih dan gelak banyak2*

Qila: Blank---> Tak terkata2, sesungguhnya balak ku amat memahami ku.....hehehehe

Senyap seminit dua, cari ayat nak cover line..........

T-rex: Yang?? Marah ke?? huhuhuh..I gurau la....*Icon sedey*

Qila: Xder la, x marah ( dalam ati agak geram sebenarnye, sampai ati balakku tidak mempercayaiku...huhhhu) Yang, I dah ngantuk la..nak tdoo..Nite2..(Nak dipujuk je sebenarnye, time tu baru kol 10 pm)

T-rex: K sayang, tdo leklok..jgn buas2..sweet dream...*Icon kiss banyak2*

Qila: ( ..............Senyap sekejap + blank........) x sangka sungguh balak ku amat lambat pickup...duhhh......

Moral of the story ---> Jangan jadikan tdo hobi anda, sesungguhnya anda xkan dipercayai dalam bab2 kejut-mengejut bangun pagi....*wink wink..

Monday, August 24, 2009

::Sumthing Funny...=P::

Dear IT Support,




Last year I upgraded from Boyfriend 5.0 to Husband 1.0 and noticed a slow down in the overall performance, particularly in the flower, gifts and jewellery applications that had operated flawlessly under Boyfriend 5.0.



In addition, Husband 1.0 un-installed many other valuable programs, such as Romance 9.5 and Personal Attention 6.5, but installed undesirable programs such as Formula One 5.0, NBA 3.0 and World Cup 2.0.



And now Conversation 8.0 no longer runs and House Cleaning 2.6 simply crashes the system. I've tried running Nagging 5.3 to fix these problems, but to no avail.



What can I do?



Signed,

Desperate Housewife







Reply:



Dear Desperate Housewife,



First keep in mind:



Boyfriend 5.0 is an entertainment package, while Husband 1.0 is an operating system.



Try entering the command C:\ I THOUGHT YOU LOVED ME and download Tears 6.2 to install Guilt 3.0 ..



If all works as designed, Husband 1.0 should then automatically run the applications Jewellery 2.0 and Flowers 3.5.



But remember, overuse can cause Husband 1.0 to default to Grumpy Silence 2.5, Happy Hour 7.0 or Late Night Teh Tarik 6.1.



Late Night 6.1 is a very bad program that will create SnoringLoudly.wav files.



Whatever you do, DO NOT install Mother-in-Law 1.0 or reinstall another Boyfriend program. These are not supported applications and will crash Husband 1.0.



In summary, Husband 1.0 is a great program, but it does have a limited memory and cannot learn new applications quickly.



You might consider additional software to improve memory and performance. I personally recommend Hot Sexy Dress 3.0 and Tongkat Ali 6.9.



Good Luck,

IT Support

::Happy berpuasa::

Hope it is not to late to wish everybody Happy Ramadhan..Countdown weh countdown..waaaah, x sabar mau raya..first time raya dah ada gaji aka duit sindri so hopefully my cousin-cousinssss(I have so many cousin...=P) x pow duit raya from me. I have sumthing in mind for dis raya actually later will story...aannndd since i`m stuck with my " heck, i dunno what am i doin' job" so i better focus on my job...daaaa~

Thursday, August 20, 2009

::My Gorgeousss::




I miss my Toffee 'The Gorgeous'..huhuhuh..Toffee laling, i MISS U.I miss U.i MISS u.I Miss U. I miss u. I MISS U. I miss U.I MiSs U.I miSs u. I miss u. I Miss u. I miSs U. i MISS U. i MISS u. I mIsS U. i MISS u. i MIsS u. I miSs U. i MIsS U. i MIss U.. I MISS U SOOOOOOOOOOOO MUCH...huhuhuhu

Tuesday, August 18, 2009

::Fxxk u::

Some people are born to be bitch or biatch or watsoever....well darl, u arent getting my guy..so Get LOST..!!! One more step ahead and u`ll be sorry u're born..I hate u..I hate u..I hate u...aaaargghhhhh.!!!!

::Sifuku sangat terer....::

Terima kasih kepada sifuku --> Syed Sheikh kerana membantu anak didik die yang super bangang dan super blur ini menyelesaikan masalahku..Seminggu tu beb x siap2 lagi,,mamat ni buat x sampai 10 minit..sadis2..huhuhu..( nama pun dak baru blaja kan) ..Dun wori sifuku, aku akan belajar bersungguh2 dan membuat kamu bangga..(cewwaaah....hahhaa..=P)..Neway kitaorg sesat lagi semalam..area2 Kg Subang jek, x jauh pun..tapi kalut punyer pasal tu yang pegi lagi jauh tuh..huuuuuu

Monday, August 17, 2009

::Ada gunung berapi di dalam perutku::

Adehh..lunch ari ni as usual ,..Mama`s Cafe..nak dijadikan cerita amik la nasi campur..tgk2 ade lauk ayam rendang(waaa,best best),pastu sebelah die lak de mcm daging sambal kicap( nie lagik best...sebenarnye bukan sambal kicap pun, rendang hitam yang iyea nye --> blame my knowledge for that..=P)...so bajet kunun2 nak makan kuah rendang ngan sambal kicap la, amik banyak tu coz perut pun dah meraung pastu nampak sedap lak...time mau suap tu baru r si Dib ckp tu rendang hitam sebenarnye...woouh, baru tau..cantek r tu,makan rendang biasa ngan rendang hitam...time makan nye mmg layan r,sedap r, sume ade..sekali bile balik ofis....waah,berapi u perut..panas gile perut..menggelodak di dalam perutku..adeeh la..nape xder sape ckp tu rendang itam sebenarnyeee..huhuhuh

:: My BF fix my anklet at the hardware store!!!!..arrgghh ::

Duhh, like the title itself..my dearly T-rex fix my anklet at the hardware store..duhh. Sayang, for ur info my anklet is a silver it is not a metal or besi or watsoever... and there's such a thing as store that can repair broken silver thingy..duhhhh...I dunno whether I such feel bangga because my darlink men-samakan my anklet with hardware thingy..or maybe i should " what the heck r u doin darlink???!!!!....duhh..huh!! I am really speechless at the moment...but by the way sayang,thx for repairing that anklet for me..I love u so much...( of coz...despite of wt u have done with my anklet..=P.)

Friday, August 14, 2009

::Sesatttttttttttt::

For the gazillionsss time, aku sesat lagik..kat Sunway je pulak tuh..Plan nak ke Subang Parade je, ade la makcik tuh kunun nak carik note book jek..alih2 da naik Federal terlepas pulak simpang nak ke Subang Parade( maklum ar nenek tua da nyanyuk --> gilo ar,sumpah x igt langsung kena ke kiri lagi untuk ke simpang Subang Parade) So dah terlepas simpang tu seperti biasa benda pertama yang dibuat adalah Kalut Dulu..hehehe..kalut punye kalut terlajak sampai ke Sunway Pyramid..waaa,ini sudah ok..( Thx 2 Dib kerana meng-guide aku ke situ) hehee..so masuk la JUsco, nak carik buku je pon..pastu da alang2 da sampai situ xkan x ronda2 kot kan..(kaki shopping nak wat camne..=P)..ronda punye ronda tgk sampai da nak tutup Sunwaynye..so bergerak r kiteorg carik keta nak balik..the best part is--> lupe plak nak tgk katne parking td..(so terjadi la perang di antara aku dan dib..'aisey weh,aku lupe ar kite parking mana tadi..' ...loh,pesal ko tak tgk td weh,,dahtu camne ni???' kind of thing..ending2 jumpe gak,nasib baik,kalo x meraung aku kat situ.keh3..pas bayar parking..bertolak balik...the only prob is kitaorg x reti pun jalan balik..gamble jek sebenarnye..hehehe..yang x bole blah, gamble punye gamble sampai depan Mesiniaga(da sampai sini mmg da terlebey familiar ar)..waa, cantek ni..konpem x sesat..konpiden la kunun...alih2 mak aih,ntah mana2,naik highway balik, straightttttt ke Shah Alam..hehehe..hmmp,badan dah penat,lutut da sakit..pe lagik.terjadik r perang dunia ke 2 dalam keta..bertekak punye bertekak tgk2 sampai gak..haaaaaa..sampai rumah smlm lebey kurang 12 lebey kot..keh3...syukurrrrr...balik mandi,trus tergolek..x igt ape da..nak tdo jek,,,keh3..=P

Thursday, August 13, 2009

::Ur so called Awek::

Yup..gini la citenye.semalam..memberku aka bos ku..dapat satu call dari bank..( Rezal adalah manusia itu)..pasal loan die ar ni..mamat bank tu lak tanya seribu satu soalan..nak tu la nak ni la..dan2 si Rezal ni lak agaknye malas nak bg info lebey2..( aku agak jer) so die pun ckp la tu x da..ni xde..then tetibe die ckp girlfriend ade la..then org tu agaknye cakap girlfriend pun gf la...(teka ar rezal ni point ke sape as his awek --> yup, me..) dah aku terlibat sekali secara x langsungnyeeee....ahaks ahakss...tapi yg best org tu tanya kot..sape nama penuh awek..rezal ape lagi,jenuh r panggil ' weh2..ape nama penuh r? hahaha..x bole blah..no phone aku pun die x igt..agak2 ar bro..nampak sgt tipu..nama penuh ngan phone no "awek sindri" pun xigt..hahahaa...sori boss. Itu la alkisahnyeer yg terjadi semalam...lawak..lawakkkk...keh3..lagi satu,awat la lu x pakai nama awek lu sindri Rezal..mati aku awek lu tau nnt..huhuhu..dan mati gak aku kalo balak aku tau nnt..huuuuuuuu

Tuesday, August 11, 2009

::An Accident::

One sweet morning, dah ari Selasa, 3 more days to Friday ( we're going to the beach this weekend..=P) ...dah syok2 happy2 tibe2 la pulak ade accident ( meninggal lagik) Of coz I have nothing to do with it (kalo tak I wont be writing this blog )cuma tukang tengok dan penyibuk je...(loya dowhh tgk..yang meninggal nye suda ditutup ngan kain hitam) kesiannn..innalillah..huhuhu..sedih jek..Family die musti sedey,kalo die ade bini ka,,awek kaa..huhuhuh..by the way first thing dat come across my mind of coz sape lagi kalo bukan my dearly family and my T-rex..huhh, I'll lost myself if anything bad happen to them...huhuhu..time ni gak r baru nak teringat member sume...sha yang kaki rempit..and Mr Pilot( u know who u are..) yang suke berlagak terer sebab da bawak boeing...rezal yang x kaki rempit gak...hish,ngilu je if anything bad happen to them..they means the world 2 me..=)

Monday, August 10, 2009

:: GiJoe ::

We planned to watch GiJoe's midnite show last Friday after work( cehh..semangat ni countdown dari pagi nak tunggu kul 6) but then we ended up at Subang Parade,Carrefour and mamak for chatting. Duhh...hahahaha..sorry syg,lu tau lu punye bini is a lousy driver..Well what happen is I got lost..and I got kalut so dat automatically make me 'loster'(is there such as word.??)..The movie is suppose to start at 11.30pm at Sunway Pyramid and at 10pm i`m still at 'heck i dont know where am i'..so T-rex suggest ' Sayang, why dont we meet up sumwhere else where u familiar?' huhuhuh....sedey x dapat tgk GiJoe. So we ended up at Subang Parade(carik barang rumah skit), Carrefour for dinner( i am so kebuluran at that moment, i dont bother to wait for T-rex to get his meal...ahakss,sori darlink) and then we lepak at mamak for heart to heart chatting + gossiping + kutuk-ing( i love my t-rex, u are soooo my best fren sayang..=P) After apologizing like mad for my lousyness, T-rex as usual will say 'its ok sayang, u're my baby, i'll do anything for u'..hehehe so dengan muke tak bersalahnyee i tanya him why dont we try again for Sunway Pyramid next week, same movie same place...then incredibly he says 'hahaha, sayang why dont we go sumwhere else where u familiar like the Mines '...ahhh, my own bf dont believe my driving skill..cehhhh.cissss..hampeh..xpe2..I'll make sure i'll learn all the jalan2 di KL so i wont get lost again.. I promise u this sayang..huhuhu..so this week plan is I was hoping to catch the movie and then maybe browse around IKEA for my new furniture( kalo jumpe jalan la)..besides that i have a feeling that i`m gonna be a bit bz this week since I still have to catch up with other senior programmers...lets wait and see whats gonna happen later.....but one thing for sure i cant wait to see my sayang.. oh yaa, we ( me and Qid) went to jalan2 cuci mata at Sogo yesterday, it was great actually..at lot of sales and we bought a lot of choc since there are having choc sales at Sogo....=)..cant wait to lepak with u again sis..love u so muchh...xoxoxo

Wednesday, August 5, 2009

Sungguh ku x paham...

Adeh la hai...minggu ni task aku adalah belaja ext js. benda ni extension ke javascript sebenarnye, so kalo da tau javascript tu lebey kurang je la. tgk tutorial die ok, cantek cam le paham,senang je kot. sekali da buat amik ko..3 hari tu beb nak kuar layout je.tak agak2 tu..tu pon dgn bantuan sifu ku..kalo buat sindiri mmg haram r..hehehhe.so benda ni kesimpulannye nampak senang tp kalo dah org yang buatnye super blur..benda yang senang pun ble jadik susah. ExtJS ni aku nampak macam 'Exit 2 hell"..hahaha..sumpah woouh..bos pun geleng kpala je kot agaknye tgk perangai anak buah die yg sorang ni..buat benda senang pon berjanggut nak tunggu. Sori bos, saya akan blaja dgn lebey rajin...heheheeh

Tuesday, August 4, 2009

Duh..super beeziiiii....

My life sangat lah tersuper bz last week and this week..keje,keje, pojek,pojek.....and t-reeeexxxx..=P...I got back at like 3 or 4 am last week and amazingly I still has time to see to my t-rex...we are both super bz and yet we still hang out 2gether every nite or shud i say every morning.....=P thx sayang for coming over everytime i have to balik lambat..ape nak buat kan..since ur bini so penakut(hell yeah, I AM SO SCARED TO GO BACK AT EARLY MORNING, i mean like who knows what i might terserempak rite, pencuri ke,penyagak ke,kalau jumpe orang ok lagik,dibuatnye jumpe yang bukan org, tak ke niaya...keh3)..so untuk dijadikan cerite my t-rex have to come and teman his penakut bini everytime i have to balik lambat..all the waaaayy from nilai to subang..everyday..isnt he sweeeett..wink2(ayat bodek yang..+p) thx sayang, i love u so much..sampai tertido2 dlm keta kan tunggu i..huhhhu..tersalah amat bersalah tapi perasaan takut lagi tebal..hehehe..summore u're the one yg volunteer nak dtg kan..hehehe. En Mohd Firdaus bin Mohd Radzi..sori susahkan anda,sori sebab kerana saya anda tak cukup tido....saya sgt sayang sama anda..syg sgt2..xoxo..Saya janji akan buat keje cepat2 dan balik awal so x perlu balik lewat pagi lagi dan x perlu susahkan anda..=P...