Wednesday, September 28, 2011

Toffee is back!!!.=D

Dulu aku kecong canang kat sume org kucing di atas kena catnapped...well, he's back!!..hahahahaa..false alarm jek..hagaknye x puas hati makanan dicatu seketika (byk giler die makan weh,sumpah x tipu)..merajuk ar kejap membawa diri,,tapi x lama pon,sekejap jek..like my mum said , maybe die outstation kot carik duit lebey...kah3..=P
p/s: Luckily he's back, kalo x aku tido sorg malam2...huuuuuuu.Dan sekarang ni die maintain gebus hokeh,,lagi bertambah2 ade kot...since my parents x sampai hati nk tgk muke 5 sen die..so bagi jer la ape die nak...(well, ops merajuk die kire berjaye ler jugak kan)...cuba kalo kite try lari rumah seminggu pastu balik caca merba,,mau x kena marah..hahahha)

Friday, September 23, 2011

My Soon to be Husband is my BFF but...

  • We went shopping together (he loves shopping more than I do)..and he is definitely the best shopping buddy I could ever ask for
  • We went fishing together (well, at least he is fishing, I just duduk dkt jetty gobble up all the junk food we brought) ..=P
  • We eat a lot! (like seriously a lot)..
  • We change Tshirt (well, I rembat from his almari actually) just like BFF does...=D
  • We gossip about people surrounding us (He is good in kutuk2 part, like a true girly girl)
  • We korek jerawat each other, wax the ear,..even to the point who is gassier and bole terbelahak lagi kuat..
  • He cooks for me (I`m a BAD cook, seriously I cant even masak nasi with right amount of water and rice!)..=}
  • ...and so on...
Banyak lagi sebenarnye but this is not my point, bile dah terlebih BFF rather than fiance/fiancee relationship, so we tend to
  • Call each other names, a bad ones (mangkuk, badak.monyet)
  • Instead of I/U, lalink/Bucuk..sometimes we went for aku/kau
  • I tend to turn to him everytime I nk kutuk sesiapa (and him only, nobody else knows ), so all my past BFF mmg I xde update ape2 da..
  • So when he wasnt there for me (bz,outstation) and my girl BFF is not as comforting as him, my expectation of my girl bff is higher (wgich is ridiculous, sebab die tak di update langsung), so this is not good for our girly BFF relationship..=(
  • I even kutuk him to my event planner!! (I use to tell Mamat/mangkuk ni mmg super cerewet, its hard to please him, I cant take it anymore and stuff...)
  • Bile da suke bergossip, I lupe yg GUY normally dont gossip (so rasenye aku sindri yg merendahkan martabat aku depan die kan as he will think this type of girl ke yg nak jadi bini aku)
  • I critized his friend which I know is a big NO-NO , sape yg xtau kan, guys always adore their friend, who am I to interfere..At least he has a large group of friend and they grow up together and work at the same place AND NOT A BIG LOSER YG LONELY..=P
So its now we are getting married, its kind of hard for me to think of him as my HUSBAND, since we are having this kind of relationship..
  • He use to tell me WE should stop talking in AKU/KAU language ( x sopan nk ckp mcm tu to our future husband kan)..=)
  • After this while, bile we had a fight its always him that apologize first (eventho it is not his fault at all!)...I tend to merajuk and get mad over every single thing (once I get mad just because he`s late for our movie, walhal die lewat sebab he went to the cobbler first to pick up my shoes)...=|
  • I think I should kurengkan my baran, since I should not get mad at my husband over small things rite..berdosa siot!
So at the moment we are trying to kurangkan the gap and spend time with our normal friends, do things we use to do during our bachelor time..ENJOYING EVERY SECOND OF IT...

P/S- To those yg baru bercintan nih, IF U WANNA MAKE UR BOY AS UR BFF, PLEASE MAKE SURE YOU DID NOT OVER DO IT, LIKE SERIOUSLY....=)

Wednesday, September 21, 2011

Truly Nyanyuk

I know I am so truly nyanyuk when:
  • I kept coming back home to Nilai when everybody else xde rumah (no Trex, no parents..)
  • The morning after aku balik rumah yg xde org..my parents balik kg whatsoever...I called my mum and ask "Mana nk carik nasi lemak ek kt sni?" What the ****?? Its my hometown kot!
  • I kept forgetting nama jalan to go to Aza house..last time I asked her.."Weh, ape nama jalan tempat ko yg ade nama kawi kawi tuh??" And she replied "Hangguk ko kawi kawi, BAKAWALI la!!"" Serius wehh!!
  • I kept forgetting Trex number! My parents, even QIda pon..lagi weh..definitely no clue at all!!
  • When we're together and I`m the one yg drive..I kept asking Trex " Betul ke jalan ni" thousands time..huuuu
  • And so on..byk lagi..but u get my point rite?
Giler weh, baru 25 yrs old dah gile nyanyuk..camne lah dah jadi veteren nnt..konpem lagi nyanyuk!!

p/s --> Aza, if u're reading this, where the hell are you?? aku ym x reply, call x angkat, msg x reply..i`m getting worried here, like seriously! We were supposed to view my potential house this weekend REMEMBER?? So better ko jgn menghilangkan diri!!...Call me ASAP!..=P

Friday, September 9, 2011

Racun anjing gile ?

Well, I'll be coming home today, with sumthing very big in my mind,,(berlegar2 di kepalaku sampai tak bole tido!!)..Camni, since Trex still tak puas hati dgn anjing yg kokak Gay2 die, so he`s been thinking of poisoning them. Ni bukan kejam since mmg dalam hadis ade kate we should bunuh anjing yg giler mengigit atau ade rabies...

Assalamu'alaikum warahmatullahi wabarakaatuh Bapak Kiyai Pengasuh Ponpes Virtual Ykh. Saya ingin menanyakan beberapa hal :
1. Jenis binatang yang boleh dibunuh.
2. Sehubungan ada kasus ditempat saya mengenai pembasmian anjing. Namun ada pendapat yang satu membolehkan dan kelompok lain menentang. Untuk itu saya mohon penjelasan yang sejelas-jelasnya sesuai ketentuan syar'i serta alasan kapan ia boleh dan pada kondisi yang bagaimana tidak diperbolehkan dibunuh. Jazakallahu khairon katsiro' Wass. Wr.Wb
Badrudin
Jawab :
(1) - Para Ulama membuat beberapa kategori hewan dalam konteks boleh tidaknya dibunuh, sebagai berikut : 1) Hewan bernaluri buas, berpopulasi di tempat yang jauh dari kehidupan manusia, seperti binatang buas yang hidup di hutan belantara dan di gurun atau di pegunungan. Hewan jenis ini boleh dibunuh untuk, misalnya untuk menghilangkan ancamannya atau untuk dimanfaatkan anggotanya badannya, seperti untuk diambil kulitnya.
2) hewan yang tidak bernaluri buas, namun bisa menjadi buas kalau diganggu, seperti anjing dan kucing. Hewan jenis ini bila membahayakan atau mengganggu ketertiban umum, bisa dibunuh, seperti anjing yang menyerang orang, atau anjing gila, atau kucing yang memangsa hewan ternak dan piaraan....
Source from:http://www.pesantrenvirtual.com

Tapi bile fikir balik, x sampai hati lak..Trex lain cter sebab die lelaki, mmg da sah2 xde dasar kemanusiaan, plus kucing die lak yg kena kan,,so lagi la die x rase kesian..(sampai aku kena ugut die lak --> U brani buat anjing tu, I cepuk u!!) Well, atas dasar syg, die x buat...

Tapi after a few days, die nampak depress, I mean of course kot, hati tgh panas, tp hati awek nk kena jaga gak kan, kang x kawin kang..kah3.=P

So selepas berfikir panjang, aku rase go on je la,guna cara yg paling lembut, iaitu meracuni haiwan tersebut...xyah la pukul2 sume,seksa anjing tu..at least kalo racun straight to Rahmatullah kan..

Tapi tgk la dlu..fikir2 dlu (I told u, this thing dah berlegar2 di kepala, serba salah nk decide camne!!)

So meanwhile, this weekend Trex nk pindah rumah, die xmo duk rumah tu dah, lots of memoris with Gay2 katenye..skg ni pon die cuma balik tuk tidur..which mean he'll be back early morning around 2 am and wake up at 8 am then trus g keje. Which is a pity since he is lack of rest. KESIAN KAN...
So suruh je la die pindah secepat mungkin and hope he`ll be OK from his depress. sebab KITE AKAN KAWIN IN 2 MTHS N 2 DAYS SAYANG!!! Heck byk lagi benda x siap ni!! So u better be OK cepat or else I`ll do things my way and jgn complaint if every single pieces of kain and carpet in oUr house jadi kaler PINK!!.Sebab bile mu emo gua akan emo gak, and I`m gonna made up by buying a lot of pink stuff which I know u hate it to death!!.So if u`re reading this sayang, THIS IS A UGUTAN!!..=D

Wednesday, September 7, 2011

Tribute to Gay2

So I went back to Nilai yesterday after work, reach around sevenish, isi perut dlu (makan itu penting!), then we carik kotak utk letak jasad Gay2, since the one i brought is way too kecik (da lama x jumpa so I lost track how big he is now, no one can blame me rite??), lepas jumpe kotak went straight to Klia kuarters, (since kat sana mmg banyak tanah perkuburan kucing (cewaahh), to be exact kat blakang rumah bff Trex je pon iaitu Ozzy Shah (thx weh, really appreciate it!)...Ozzy came and tlg mencangkul which is great, since I can only tgk je la (nk hayun cangkuk pun x larat kan..=D)...

At first Trex start cangkul dlu, but since he is still in his office attire (die lupa nk tukar ke sumthing more casual, which is totally understandable..siapa yg igt kan bile tgh sedih..), so Ozzy offered to help.

Meanwhile Trex start masukkan jasad Gay2 dalam kotak, and letak2 elok2 so that the body wont slip and muat2 je dalam kotak..time ni mmg sedey gile, bukan saje sedey sebab kucing tu kite pernah syg, but bile tgk org yg kite syg was trying so hard to hold back his tears..i feel so helpless, seriously!! I dunno how to react so i kept telling him Be strong syg, again and again..sumpah weh aku x tau nk respond camne!!!
I was so damn close to tears when i`m about to tutup the kotak yg ade jasad Gay2, but Trex tepis tangan I and bukak balik the kotak and kept saying "Kucing I da besar da sambil belai2 the body as above" then he said again "tapi kucing i da mati"...wat the f***!!!. Sedey gile weh!!! Mmg time ni die da mengalir air mata, but he wont look at me, pandang bawah jek..Aku time ni mmg rase terpinggir giler kot! Bangang weh, he`s in deep pain, but he tak hingin share wit me at all!! Mmg sedih...huuuuuuuu..so sgt sedih bila melihat die begitu...=(

Finally jasad Gay2 pon tertanam dgn selamatnye...=) but with a lot of drama la (of coz me and Ozzy buat2 x tau and buat slamber jek).... Then habis sume, Trex cakap die x rasa nk balik rumah pon, since the rumah is full with memories of Gay2, that he`ll be sad bile tgk brg2 Gay2...so aku pon teman la die smalaman (evento aku sehelai sepinggang nih balik Nilai). Then kitaorg balik rumah die kejap, I amik brg2 Gay2 then sumbat dlm kereta (so that die x terasa lost sgt, sebab brg Gay2 da xde kan..he3)...

Moral of the story: Gay2 is so lucky to have Trex as his owner..he stayed by his side till the end, burried him properly and swear to his body that he will revenge (hokeh, part ni mmg hagak seram, xyah kot nk balas dendam sume, anjing mana de akal kan, da fitrah anjing dgn kucing x pernah ngam)..huuuu..=(..

Tak ku sangka Trex ku yg kelihatan gagah perkasa dan brutal ni lembut hati dan penyayang sebenarnya..=)

p/s--> Sebelum tinggalkan kubur Gay2, Trex said "Bye syg, aku sumpah aku akan balas dendam kat anjing yg wat buat ko macam ni, itu janji aku kat ko"..xtau nk sedih ke nak seram...=|..(sambil bayangkan kalo aku yg ter-LENYEKKAN kucing die..)

Skg rase nyesal lak slalu jeles dgn kucing nih...=(

I`m so sorry Gay2, rest in peace...=(

Tuesday, September 6, 2011

.Alfatihah.

My Trex kitty passed away this morning..
Our last picture together

He was bitten by dogss (bangang punye anjing!)..masa Trex realize die kena gigit anjing pon, he was wayyyy to weak to stand up, bleeding to death, which rasanye should be painful and slow death..=`(.
I guess it will be hard on Trex since he adores Gay2 so much, and it is harder for me to see him in that condition...I was close to tears when Trex said he havent buried Gay2 yet, instead he put Gay2 inside his car and take him along to work...which make me wanna yell, WEY,I`M HERE, PLEASE DONT BE SAD,I'LL REPLACE UR GAY2..huuuuuuuuu...

So i guess i`ll be leaving for Nilai this eve, to be by his side and make sure he tanam Gay2...=).

Alfatihah, kucing pon makhluk ciptaan Tuhan gak kan, x salah sedekahkan al fatihah utk die..

So for Gay2, thx for the smile u have brought to my Trex, Trex adores u so much and he was soo happy having u as his kitty,walaupon sekejap..but we will treasure the moment..

Our Last Raye as a BACHELOR!!

Somewhere in Kulai
Somewhere in Nilai
p/s --> ayat sedapkan hati "xpe, next year bole bergambar same2 sebelah menyebelah di pagi raye..=)

Well, we spent 5 days apart, (mcm x pernah berjauhan la sebelum ni, wakakah)...lots of video call,touching2 moments...hagak hemotional kerana tidak dapat berjumpa, selalunye raye ke-3 camtu dpt raye same, kali ni tak dpt memandangkan ade mahkluk cuti lamer gileww x hengat dunia)..but once we met, he got me this, which is so cweeeettt..macihhhhhh...
Cute tapi x lama lagi hitam la tu, x reti daku nk jaga benda putih ni..=P