Wednesday, September 7, 2011

Tribute to Gay2

So I went back to Nilai yesterday after work, reach around sevenish, isi perut dlu (makan itu penting!), then we carik kotak utk letak jasad Gay2, since the one i brought is way too kecik (da lama x jumpa so I lost track how big he is now, no one can blame me rite??), lepas jumpe kotak went straight to Klia kuarters, (since kat sana mmg banyak tanah perkuburan kucing (cewaahh), to be exact kat blakang rumah bff Trex je pon iaitu Ozzy Shah (thx weh, really appreciate it!)...Ozzy came and tlg mencangkul which is great, since I can only tgk je la (nk hayun cangkuk pun x larat kan..=D)...

At first Trex start cangkul dlu, but since he is still in his office attire (die lupa nk tukar ke sumthing more casual, which is totally understandable..siapa yg igt kan bile tgh sedih..), so Ozzy offered to help.

Meanwhile Trex start masukkan jasad Gay2 dalam kotak, and letak2 elok2 so that the body wont slip and muat2 je dalam kotak..time ni mmg sedey gile, bukan saje sedey sebab kucing tu kite pernah syg, but bile tgk org yg kite syg was trying so hard to hold back his tears..i feel so helpless, seriously!! I dunno how to react so i kept telling him Be strong syg, again and again..sumpah weh aku x tau nk respond camne!!!
I was so damn close to tears when i`m about to tutup the kotak yg ade jasad Gay2, but Trex tepis tangan I and bukak balik the kotak and kept saying "Kucing I da besar da sambil belai2 the body as above" then he said again "tapi kucing i da mati"...wat the f***!!!. Sedey gile weh!!! Mmg time ni die da mengalir air mata, but he wont look at me, pandang bawah jek..Aku time ni mmg rase terpinggir giler kot! Bangang weh, he`s in deep pain, but he tak hingin share wit me at all!! Mmg sedih...huuuuuuuu..so sgt sedih bila melihat die begitu...=(

Finally jasad Gay2 pon tertanam dgn selamatnye...=) but with a lot of drama la (of coz me and Ozzy buat2 x tau and buat slamber jek).... Then habis sume, Trex cakap die x rasa nk balik rumah pon, since the rumah is full with memories of Gay2, that he`ll be sad bile tgk brg2 Gay2...so aku pon teman la die smalaman (evento aku sehelai sepinggang nih balik Nilai). Then kitaorg balik rumah die kejap, I amik brg2 Gay2 then sumbat dlm kereta (so that die x terasa lost sgt, sebab brg Gay2 da xde kan..he3)...

Moral of the story: Gay2 is so lucky to have Trex as his owner..he stayed by his side till the end, burried him properly and swear to his body that he will revenge (hokeh, part ni mmg hagak seram, xyah kot nk balas dendam sume, anjing mana de akal kan, da fitrah anjing dgn kucing x pernah ngam)..huuuu..=(..

Tak ku sangka Trex ku yg kelihatan gagah perkasa dan brutal ni lembut hati dan penyayang sebenarnya..=)

p/s--> Sebelum tinggalkan kubur Gay2, Trex said "Bye syg, aku sumpah aku akan balas dendam kat anjing yg wat buat ko macam ni, itu janji aku kat ko"..xtau nk sedih ke nak seram...=|..(sambil bayangkan kalo aku yg ter-LENYEKKAN kucing die..)

Skg rase nyesal lak slalu jeles dgn kucing nih...=(

I`m so sorry Gay2, rest in peace...=(

No comments:

Post a Comment

..Sumthing 2 say..