Tuesday, September 28, 2010

Its been a week...

Da seminggu kot balik dr Umrah, syukur alhamdulillah sumenye ok,selamat pergi dan balik..Syukur jugak sume yg ditinggalkan ok,segar bugar sihat walafiat lagik..2 minggu di sana terasa besarnya Kekuasaan Allah SWT....kerdilnye rasa diri..insaf2...hu3..setiap hari di sana mendoakan semoga diri,keluarga dan sanak saudara yg ditinggalkan di malaysia sentiasa dilindungiNya..juga mendoakan sekiranya btol Mohd Firdaus Radzi jodohku, pelindungku...tunjukkanlah keihklasannya..Btol la org kata,berdoa di Tanah Suci insyaAllah akan dimakbulkan doanye..x sampai seminggu balik ke M`sia, aku batuk2, dr Madinah lg da batuk sebenarnye (super teruk sampai xde suara)...T-rex la yg berjaga malam semata2 nak bagi ubat batuk,,mcm2 jugak dibelikan..makan xpernah ade yg berminyak,air tak pernah diletak ais..Segalanye dijaga,kalau x didepan mata, di msgnye mengingatkan supaya makan ubat...walau penat,walau kena kerja seharian. die tetap setia menjaga..Subhanallah, Tuhan je yg tahu..Bile fikir balik,xpayah kot tunggu balik dr Mekah nk tau semua tu..da lama kot nampak keikhlasan die..Ape nak sume diberi..sume dibeli...suara x pernah ditinggi..walau teruk mana pon bergaduh,x sekali pon die luka kan hati.(ade sebenarnye tp sindri yg emo lebey,die x watpe pon..keh3), kawan baiknye di tinggalkan demi menjaga hati,..pagi ptg siang malam dijaganya, setiap jam di msg walau se-bz mana...tp yang penting,mcm mana syg sekali pon,camne kasih dan rindu pun..jodoh tetap di tangan Allah swt. =)

Monday, September 6, 2010

Syukur Alhamdullillah

Alhamdullilah..esok berangkat ke Jeddah at 3. Bos bagi duit utk Raya & Umrah...yeayyyyyy.Syukur Alhamdullillah..tu je la yg termampu cakap .brape?? ader la, keh3....tenkiuu bossss....terharunyeeeee.....huhuhuhuhu.

To all, harap doakan kami sekeluarga selamat pergi dan balik..
p/s - Bosses and colleagues: Sorry kalau ade salah silap,mintak diampuankan kalau ade terkasar bahasa ke,terambil pepe ke..halal ek....=)

Thursday, September 2, 2010

My Gebu

.Saya sayang mamat giler pisang ni.=P

.Umrah.

5 more days for Umrah,yeayyyy..i`m so excited..Insyaallah sume barang da beli kot,,tinggal nak pack je lagi,...cepat la esok..tak sabar mau balik Nilai, kenduri Doa Selamat on Saturday, then Ahad, then Isnin(last day keje..yeayyy)...then on Tuesday, off to Jeddah..super yeayyyyy!!!!...=D =D...I am sooooo excited.Buat keje pon dah berterabur daa..so hopefully xde ape2 yg tertinggal nanti...kecuali a piece of my hati (yg tertinggal pada Trex ku..ahaksss...=P)..So checklist:
  • All the umrah thinggyss
  • Boarding for the cats (Trex will take care of its..thx sayang)
  • Some of my memoriable junks (will be given to Trex too..who else rite..of course kamu..)
  • Momo ( tak berstart la jawabnye 2 minggu..huhuhu, masham --> tlg start keta i gak bole? ...=P)
  • Rumah : Subang (no problem at all, both the girls cuti kejap jek, byk keta,,jaga brg2 aku wehh)
      • Nilai (Trex will be there.....yeay, u again...)
  • hmmm, tu je kot yg bole difikirkan for the moments......=)
Will update later,byk lagi nak crite..daaaaa ~