Thursday, April 4, 2013

I`m BACK!!!

Hey, this is Iman..our newest addictive.


Monday, November 14, 2011

.Guilty as Ever.

Okay,since hari ni da masuk keje balik (utk 2 hari je pon, for me jek, Trex still cuti lagik)...rase lain bile 2 hari lepas asik berkepit ke mana2..hahahaaa..=P

So the story is...since I have to travel all the way from Nilai to Subang kena la bgn awal kan..set la jam kul 5.20 am (nk gerak dr rumah kul 6 am, so bole sampai Subang kul 7 gitu)..sekali terjaga tgk2 da pukul 6, so mmg mandi kamben (mcm x biasa la)..Trex still tidur x sedar diri..lepas mandi kejut die since he made me promised last nite to kejutkan die skali (he wanted to have bfast together sebelum aku g keje)...Da kata pon lambat bgn kan,,so mmg x bfast la.tapau nasi lemak je..tapi bile tgk ade org terkulat2 pandang dgn muke mamai x sampai hati weh!!!...so tanya Trex nk bfast gak ke? tido je la dlu..nnt je la bfast...sekali Trex jawab, xpe la,u x bfast i pon x bfast la..tunggu u jek...(sudaa, aku blk ptg kot!!)....So dgn lajunye capai la  ape yg ptt siapkan jugak la bfast Trex, and die pon laju je ke meja makan and.....makan sorg2 as I told him I really have to go now kalo x lambat sampai..nk travel jauh weoouhh,,plus hari Isnin lak tu,for sure jam jalan.Tapi....all the way from Nilai to Subang aku asik teringat aduuhhh,kesiannye laki aku..makan sorg2..mcm xde bini!! (fine, aku mmg dramatik....tp if u`ve been married for 2 days and have to tinggalkan ur husband alone awal2 pagi, tgk die sanggup bangun awal semata2 nk bfast sama tp in the end u wont bother to makan sebab risau x sempat sampai office. I FEEL SO GUILTY. SERIOUSLY!!!!.....waaaa,nk balik cepat....=(

p/s--> Aku mmg hati kering..=P

Tuesday, November 8, 2011

.Last Post as Miss A.

So in the next entry its gonna be Mrs bukan Miss lagi..I am so excited, definitely...banyak new problem yg arise but nothing can let me down at the moment as somebody said "Senyum sampai ke telinga"...hahhaha...we have gone thru so much to get here so I am definitely going to enjoy this moment....thx to the haters yg try nk spoilkan my mood, n yang try nk spoilkan my wedding,,sorry u are sooo x berjaya..and I wish u jumpe jodoh cepat ye,,xpayah la nk hasad2 dengki sume ni,setiap org ade bahagian sindri...=)

Till then.....=)

Ohh...thx kepada yg mendoakan..(thx jugak for the early presents)...=P

Tuesday, November 1, 2011

.Last date...=D

Oh yeah, we spend our last date on 29 Oct..(huhuhu, sedey kot..lepas ni xde dating as fiance/fiancee da)..the word itself pon x gune da...had a quick lunch, pastu since ade org baru dapat lesen mancing balik trus nk shopping fishing gears yg baru..kah3..(gilers lawak ar mamat nih, i did tell u i ade hijack his fishing gear kan? bukan ape, mamat ni mancing x hengat dunie, next time jumpe for sure badan belang2, tu yg kena simpan batang mancing die tuh..)...oh yeah, he did bought a few boxer jugak, katenye nk challenge total number of my undies..(well, he seems  terkezut tgk total numbers of my undies bile tolong i pack brg hari tu..=D). Sorry sayang, u xkan bole challenge i bab tu....=D =D...so bye2 Mr Tunang, Hello Mr Husband..!!! I am sooo looking forward for our future together!!.=D

.Heaven.

Well, there`s nothing else I can say at the moment except...HEAVEN!!! Ohmygoshh, xde ape yang lebeh menghappykan selain dari balik rumah (my parents house) tgk my opah dah berkampung kt rumah, tgk deco baru our bilik yg akan dijadikan bilik pengantin (I love the customize kelambu especially..=D =D), tgk baju2 nikah dan baju resepsi yg da siap (unfortunately the veilss x siap lagik, tapi xpe, it doesnt matter..)..and the sambutanssss!!! TQ sahabats dan families!!!! I LOVE U ALL FOR BEING THERE...

p/s--> sorry x bole nk update gambar, ade sedikit isu sensitivity, but to U KNOW WHO U R, tq very much!!! this is the best weekend ever!! TQ again kepada kawan2 yg meraikan...=D =D =D!!!!

To Ara Damansara's gang --> sori2 kite da terlambat nk buat celebration kite, but i will definitely carik tarikh dalam minggu ni jugak...hehhee..=D

Yeah, too many celebrations, pros die bile banyak kali diraikan, cons nye lak sebab tak sempat nk carik tarikh,..to whoever yg did text me and ajak lepaks, shopping,spas tapi i termiss or x sempat..sorry juta2.sumpah bz giler weh..still kite bole jek wat post-celebration kan instead pre-celebration..kah3..same jek weh..=D...tp weh seriously x sangka korang akan contact me balik after few years x jumpe..!!!

Kepada yg request tanya nape x tunjuk pix, sori ar weh, u come to me i`ll show the pix hokeh...!!..ade sedikit isu aurat di situ plus this is sumthing i would like to share only with the girls..(plus Trex xtau langsung weh kite wat benda BP2 ni sume.hahaha..=P)

To the girls (u know who u are)...i lap u so much!!! TQ so much for the experience, turn korang ti aku wat yg sama eh..)

*BP:Bachelorette Party....hushhhhh...(hopefully Trex x nampak ni)..=P

Friday, October 28, 2011

Bahagia to the max!!

Well, its 14 more days to our solemnization..I AM SO EXCITED!!!

So far for the preparation, alhamdulillah sumenye da setel, so masa nk beronggeng last kopek menghabiskan hari2 dara terakhir..kah3...so Z, jom2 kite wat spa..makcik2 yg berkenaan, jom2 kite layan bbq aka beronggeng part 2 (u know who u are..=D, sori pix x masuk, ade SEDIKIT isu di situ, plus Trex xtau kite kuar...hahaa)

Trex: If u reading this, as promised, kite akan spend our last 14 day in our own ways..so u are free to do wat u want!!! hehehehe...(just make badan x berbelang k, if u know what i mean)...=P, cop, u still have to come help me pack my things this saturday, bring back to ur house and tlg i kemas my bilik sebab pinggang i still sakit..hehehe..=P, oh yeah,,sambil2 tu lets have tea together for the last time (saye nk tgk kamu puas2 sebelum kite jadi laki bini)...=P

So balik ke preparation:

Rumah: done, dari tengah bulan telah disahkan rumah itu milik kami..=), i'll show the pix later...

Barang: done!!

Bibik to kemas rumah while we are away: Booked

Persiapan Resepsi Qila: I'll leave it to Abg Amy the wedding planner..tp die pon senyap jek, so hopefully sumenye ok, my mum da bising sebab kata Abg Amy buat keje relax giler, then Abg Amy bising balik kt I kata my mum kalut x tentu pasal, drama..drama..it runs in the family..=P

Persiapan Resepsi Trex: I'll leave it to Trex mum, she`s so good at it actually..=)

Pre-Honeymoon: partially booked, still x sure nak ke mana..hahaha

Honeymoon : Booked! Hopefully x terstuck kt imigresen....moga2 xde gempa bumi while kitaorg kt sane..aminnn..

Job: He asked my again last nite to change my status to full time house wife,, yo la tu, susah2 aku stadi 4 tahun, tgk2 duk rumah jek..x bole, x bole...hugi weh!!

Ini pon satu isu, somehow I dunno what is in his mind, die asik fikir I dont enjoy my job..ayat die mesti same, "I x kisah u nk buat ape, tp keje tu biarlah yg u enjoy, xmo pening2 kepala..kalo tak duk je rumah, i bole support family kite"...Apekah?? Aku nampak mcm x enjoy keje aku ke?? (well,partially betul kot) So still nk tunggu dpt inspirasi dlu samada nk resign dan trus jd housewife atau resign dan carik keje lain..=D

Oh ye, kalau kate aku cuti lama rupe2nye Trex lagi lama kot..hokeh fine! Excited lebey lak...ade byk benda terjadi dalam proses preparation kahwin ni,tp nnt lepas selesai sume je la baru cte..bukan ape, cerite kang mcm x best lak kan...and yeah, as usual, aku termembazirkan duit die byk kali!! hahaha...rase mcm nk ketuk kepala atas kebodohan diri sendiri..=P

p/s-> He complained I have to many baju, die x muat nk letak baju die (since die lagi gile shopping dari aku, tapi rugi die suke baju hitam jek, baju kaler lain? hmmmpp, bercinta la nk suruh die pakai...)

Ohh, post ni xde pix langsung sebab aku malas..muahahaah..=P

Wednesday, September 28, 2011

Toffee is back!!!.=D

Dulu aku kecong canang kat sume org kucing di atas kena catnapped...well, he's back!!..hahahahaa..false alarm jek..hagaknye x puas hati makanan dicatu seketika (byk giler die makan weh,sumpah x tipu)..merajuk ar kejap membawa diri,,tapi x lama pon,sekejap jek..like my mum said , maybe die outstation kot carik duit lebey...kah3..=P
p/s: Luckily he's back, kalo x aku tido sorg malam2...huuuuuuu.Dan sekarang ni die maintain gebus hokeh,,lagi bertambah2 ade kot...since my parents x sampai hati nk tgk muke 5 sen die..so bagi jer la ape die nak...(well, ops merajuk die kire berjaye ler jugak kan)...cuba kalo kite try lari rumah seminggu pastu balik caca merba,,mau x kena marah..hahahha)