Wednesday, October 6, 2010

.Nenek Baik Hati.

Pagi tadi mcm biasa pergi la buang sampah kt bawah blok apartment aku..kena buat manual, al maklum la ni bukannyer macam masa kt Uniten dlu,,ada tong sampah besar kt tiap2 floor..sumenye kena self-service..huhu..so turun ke parking bawak la beg2 sampah skali..letak kt atas keta cam biasa...drive skit sampai ke hujung jalan (tong sampah kt ujung la pulak..huuuuuu)..sampai je depan tong sampah,ade la nenek ni tgh jogging (tiap2 hari pon nampak nenek ni jogging)..baru nak kuar keta tiba2 nenek ni bole le bebel2 dlm bahasa cina (mana la aku faham...), igtkan terlanggar die ke,masuk line die nak jogging ke, (almaklum la, tido kul 1 bgn kul 6,so pagi2 ni lalok la skit)..rupenye die bising sebab die nak gtau biar die yg tolong buangkan sampah2 aku ..perggghh,terharunye..=D...Good deed from others really makes my day 2day....dari tong sampah sampai ke opis senyum sampai ke telinga teringat kt nenek tu...=)

No comments:

Post a Comment

..Sumthing 2 say..